nieuws

Hengelo sloopt led-scherm ondernemers Borne: tienduizenden euro's schade

De Bundeling van Bornse Ondernemers (BBO) en het bedrijf Blast! Media zijn boos op de gemeente Hengelo. Hengelo heeft gisteren zonder overleg het led-scherm langs de rondweg bij Ikea weggehaald. Het scherm is daarbij volgens BBO en Blast zo erg beschadigd dat het afgeschreven kan worden. Schade: 50.000 euro.
Sinds augustus vorig jaar vervangt het led-scherm een houten bord langs de Rondweg in Hengelo, net over de grens bij Borne. Het bord wordt gebruikt voor de aankondiging van evenementen in Borne.
Volgens BBO had de gemeente een vergunning gegeven voor het scherm, maar werd die later weer ingetrokken. De gemeente en BBO gingen in gesprek voor een oplossing en er zou nog tot 7 mei tijd zijn om te reageren om de kwestie. Maar gisteren werd het scherm ineens met grof geweld verwijderd.
Volgens de gemeente Hengelo hadden de ondernemers inderdaad een vergunning voor het scherm. Alleen hadden ze geen toestemming om de grond waarop het scherm stond te gebruiken. De gemeente zegt wel te betreuren dat het scherm bij het verwijderen is gesneuveld. De kosten worden verhaald op de aannemer die het bord heeft verwijderd.
BBO en Blast! Media willen het scherm terug en overwegen aangifte te doen van vernieling.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.