nieuws

Buurtbus Denekamp-Nordhorn uitgesteld tot de zomer

Buurtbus Denekamp-Nordhorn
Buurtbus Denekamp-Nordhorn
De buurtbus tussen Denekamp en de Duitse buurgemeente Nordhorn gaat deze zomer van start. Oorspronkelijk zou de bus afgelopen augustus al moeten gaan rijden, maar in eerste instantie was de vergunning niet in orde. Nu is er nog een tekort aan vrijwilligers.
Zo'n 15 jaar geleden werd de busverbinding tussen Denekamp en Nordhorn opgeheven. De buslijn werd vooral door scholieren gebruikt bij slecht weer. Maar volgens de initiatiefnemers zijn ook ouderen geïnteresseerd in het herstel van de busverbinding. Met name Noord-Deurningen heeft baat bij de buurtbus: het dorp is de enige kern van de gemeente Dinkelland zonder openbaar vervoer.

Vereniging Burgerbuslijn

Deze zomer moet de bus daadwerkelijk gaan rijden. De echte begindatum wordt begin mei bekend gemaakt. Als er dan nog steeds te weinig vrijwillige buschauffeurs zijn, zal de buslijn in eerste instantie acht uur per dag rijden in plaats van de geplande twaalf. Volgend jaar wordt het schema dan uitgebreid naar de hele dag.
Vrijwilligers zullen de buslijn draaiende houden, zij hebben zich verenigd in de Vereniging Burgerbuslijn. Daarnaast werken onder meer de gemeente Dinkelland en verschillende Duitse partijen samen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.