nieuws

Fotograaf Vriezenveen mag geen foto maken van president Obama

Stefan Schipper
Stefan Schipper
"Je weet van te voren natuurlijk dat de kans 99,9 procent is dat het niet lukt, maar ik wou het toch proberen." Stefan Schipper uit Vriezenveen wilde een foto maken van president Obama, maar dat verzoek is afgewezen.
Stefan staat erom bekend dat hij portretfoto's maakt die anders zijn dan anders. Hij heeft al veel bekende personen gefotografeerd en heeft ook al veel prijzen gewonnen. President Barack Obama van de Verenigde Staten staat ook al een tijdje op zijn verlanglijst: "Als er ooit een president is geweest die wel in is voor zo'n fotosessie, dan is het Obama".

Niet speciaal voor nucleaire top

Stefan deed zijn aanvraag al een tijdje terug, niet eens omdat Obama naar Nederland zou komen voor de nucleaire top in Den Haag: "Dat had ik niet eens geprobeerd, dat zou sowieso niet lukken." Maar een paar dagen voordat Obama naar Nederland komt, kreeg Stefan donderdagavond een e-mail van het Witte Huis dat zijn aanvraag was afgewezen.
"Ik was van plan ervoor naar Washington te gaan als het zou mogen, ik had niet de link gelegd met zijn komst naar Nederland. Kennelijk heeft het Witte Huis die link wel gelegd." Stefan vindt het wel netjes dat hij een antwoord heeft gekregen. "En ik ga het gewoon nog een keer proberen, ik sta nu vast in het systeem."
Stefan plaatste een foto van de brief van het Witte Huis op Facebook:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.