nieuws

Ilse DeLange en Waylon op 1 in hitlijsten met lied Songfestival

Het Songfestival-duo Ilse DeLange en Waylon
Het Songfestival-duo Ilse DeLange en Waylon
Het lied waarmee Ilse DeLange en Waylon naar het Songfestival gaan, is deze week de populairste singel van Nederland. Het nummer staat op 1 in de Mega Top 50 en in de Single Top 100.
'Calm After The Storm' ging vorige week in première. Vorige week kwam het nummer al op 1 binnen in Estland. Vandaag blijkt dat het liedje in de Dutch Single Top 100 nieuw binnenkomt op de eerste plaats.

Van nummer 38 naar nummer 1

In de Mega Top 50 van 3FM kwam het nummer vorige week al binnen op nummer 38, dankzij vooruitbestellingen. Na een week waarin het liedje veel is gestreamd, gedownload en gedraaid, stijgt het nu naar de eerste plek van de lijst. Het nummer van gelegenheidsband The Common Linnets wordt vooral veel gedownload, zegt Bart Arens van 3FM.
Het is de tweede keer dat een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival aan kop gaat in de Mega Top 50. Een jaar geleden gebeurde hetzelfde met 'Birds' van Anouk.

Halve finale op 6 mei in Kopenhagen

In het verleden stonden ook Nederlandse duetten voor het Songfestival in de hitlijst, maar die kwamen nooit hoger dan plek drie. Het was in 1996 het geval met 'De Eerste Keer' van Maxine & Franklin Brown, in 1972 met 'Als Het Om Liefde Gaat' van Saskia & Serge en in 1974 met 'Ik Zie Een Ster' van Mouth & McNeal.
De Almelose Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland op 6 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.