nieuws

Ex-man mag uitspraken blijven doen over tbs-moeder Enschede

Een man uit Enschede mag in de media uitspraken blijven doen over zijn ex-vrouw, die heeft geprobeerd zichzelf en hun kinderen om het leven te brengen. Dat heeft de rechter geoordeeld in een kort geding dat de vrouw had aangespannen.
In 2009 dwong de Enschedese vrouw haar twee kinderen een cocktail van medicijnen en alcohol in te nemen, maar beiden overleefden de moordpoging. Ook de vrouw overleefde de cocktail. Ze kreeg tbs opgelegd. In augustus is de behandeling afgelopen en komt zij weer terug in de samenleving.

Zoon pleegde zelfmoord in 2011

De zoon van het voormalige stel pleegde in 2011 zelfmoord. De man is bang dat zijn ex-vrouw hun dochter opnieuw iets aan wil doen en wil dat de ex-vrouw niet in Enschede komt, waar hij met zijn dochter woont.
De vrouw wil graag naar haar ouders, die ook in Enschede wonen. Via de media probeerde de man de komst naar de stad te voorkomen.

Wel beperkingen voor de man

De negatieve publiciteit in de pers is volgens de vrouw een belemmering voor haar resocialisatie. Ze wil daarom dat de man ermee ophoudt. Maar de rechtbank oordeelde vandaag dat de ex-man zijn angst mag blijven uiten. De uitspraken zouden gezien moeten worden in het licht van de ernst van wat de vrouw heeft gedaan.
De rechter heeft de man wel een beperking opgelegd. Hij mag geen dingen over de kwestie zeggen die niet waar zijn of die hij niet kan onderbouwen met feiten. Zo mag hij niet meer zeggen dat de vrouw vindt dat hun dochter dood moet.

"Ouders buiten Enschede bezoeken"

Zowel de man als de vrouw zeggen dat het belang van hun dochter bovenaan staat. De rechter gaf tijdens de uitspraak aan dat de vrouw de dochter tegemoet kan komen door ervoor te kiezen haar ouders buiten Enschede te bezoeken.
Ook de man wordt gevraagd nog eens na te denken of het opzoeken van de media niet een extra belasting betekent voor zijn dochter.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.