nieuws

Kerk in Steenwijk wil samen bidden met moskeegangers na uitspraken Wilders

De doopsgezinde gemeente in Steenwijk vraagt in een brief aan moskeegangers van de Tuba Moskee in Steenwijk om zondag samen te bidden. De brief is gestuurd na de uitspraken van Geert Wilders afgelopen woensdag.
Voorzitter Annelies Klinefelter van de doopsgezinde gemeente legt in de brief uit dat de gemeente zich kan voorstellen dat de uitspraken grote beroering te weeg hebben gebracht in de geloofsgemeenschap van de Tuba Moskee en mogelijk gevoelens van onveiligheid en afwijzing in de maatschappij hebben versterkt. Met de brief wil de kerk laten zien dat de kerkgemeenschap achter de moskeegangers staat. Ook nodigt de kerk de moskeegangers uit om zondag mee te bidden.

Fragment van de brief:

"De Doopsgezinde Gemeente Steenwijk heeft met afschuw kennis genomen van de ronduit racistische uitspraken van Geert Wilders afgelopen woensdag. .... Wij streven een inclusieve maatschappij na, waarin mensen van allerlei ras, cultuur, geloof of geaardheid in vrede samenleven. Wij geloven dat God / Allah dat zo bedoeld heeft....  In elk geval zullen we komende zondag uw gemeenschap in onze gebeden gedenken. U bent welkom om deze dienst bij
te wonen en met ons mee te bidden.
In God / Allah verbonden,
Vrede,
Annelies Klinefelter
Doopsgezinde Gemeente Steenwijk"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.