nieuws

Onderzoek naar viaduct N35 tussen Nijverdal en Wierden

De extra kosten voor het viaduct in de N35: 21 miljoen euro
De extra kosten voor het viaduct in de N35: 21 miljoen euro
Er wordt onderzocht of er mogelijk een viaduct kan komen in de nieuw aan te leggen weg tussen Nijverdal en Wierden. De N35 daar wordt verbreed, naar een weg met 2x2 rijstrijken en een maximumsnelheid van 100 kilometer per/uur.
Er wordt al onderzoek gedaan naar twee varianten, één route op het huidige tracé en één langs de spoorlijn, het onderzoek naar het viaduct wordt er bij mee genomen.

Viaduct kost extra 21 miljoen euro

Door een viaduct bij de Baron van Sternbachlaan aan de rand van Nijverdal te plaatsen, hoeft er geen kruispunt met verkeerslichten te komen. Waar de N35 de Burgemeester H. Boersingel zou kruisen moeten dan op- en afritten komen, waardoor ook daar géén kruising met verkeerslichten hoeft te komen. Dat heeft volgens de provincie en gemeente als voordeel dat de weg verkeersveiliger is en dat de doorstroming beter is. De extra kosten van deze toevoeging aan de plannen voor de N35 komen ongeveer neer op 21 miljoen euro.
De N35 tussen Zwolle en Almelo moet, als het aan de regio ligt, op de lange termijn een weg worden met 2x2 rijstroken met een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De aanpassing van het stuk weg tussen Nijverdal en Wierden is één van de stappen die daarvoor nodig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.