Simpele zege FC Twente Vrouwen op PEC Zwolle

De vrouwen van FC Twente hebben vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen van PEC Zwolle. Op het veld van ATC'65 in Hengelo won de ploeg van trainer Arjan Veurink met maar liefst 6-2.
In de eerste helft had FC Twente geen kind aan PEC. Via Jill Roord kwam de ploeg uit Enschede al na acht minuten op voorsprong. Niet veel later werd het 2-0 door Shanice van de Sanden. Ellen Jansen bracht de ploeg na amper een half uur spelen op een comfortabele 3-0 voorsprong.
In de tweede helft leek FC Twente de grip op de wedstrijd even kwijt te zijn en daar konden de bezoekers van profiteren. Mariannne van Brummelen wist het doel te vinden namens PEC, 3-1. De oud-speelster van FC Twente was ook verantwoordelijk voor de 3-2. Echt spannend werd de wedstrijd echter niet. Jill Roord schoot Twente naar 4-2. Ook Marlous Pieëte pakte haar doelpunt mee, 5-2. Vlak voor tijd bracht Roord de eindstand op 6-2.
In de BeNe League blijft FC Twente in het spoor van koploper Standard Luik, dat Ajax met 1-0 versloeg. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten. PEC Zwolle is de nummer elf op de ranglijst.