nieuws

'Snel overeenstemming over doorstart Polare Zwolle'

Polare Zwolle
Polare Zwolle
Curator Kees van de Meent verwacht dat er snel overeenstemming wordt bereikt over overname en doorstart van boekenwinkel Polare in Zwolle. Dat meldde hij zaterdag nadat bekend werd dat Polare-vestigingen in Nijmegen en Rotterdam definitief een doorstart maken. De keten van boekhandels ging eerder dit jaar failliet.
Eerder deze maand werd al bekend dat Polare Zwolle mogelijk een zelfstandige vestiging van De Slegte wordt.  In totaal zijn tot nu toe 11 van 21 Polare-boekwinkels in Nederland begonnen aan een nieuw leven. Over de toekomst van de Polare-vestiging in Enschede zegt curator Van de Meent dat hij goede hoop heeft dat deze vestiging van de ondergang kan worden gered.
De winkelketen Polare ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures. De curator wil niet zeggen welke bedragen zijn gemoeid met de overnames tot nu toe. Hij zegt wel dat in alle gevallen sprake is van externe financiers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.