nieuws

Oud-voorzitter MKB Twente verdacht van hennepteelt en wapenbezit

Oud-voorzitter MKB Twente verdacht van kweken hennep
Oud-voorzitter MKB Twente verdacht van kweken hennep
De oud-voorzitter van MKB Twente wordt beschuldigd van hennepteelt, bezit van xtc-pillen en verboden wapenbezit.
De politie deed begin februari een inval in zijn huis in Glane en ontdekte in de garage een kwekerij met zo'n 500 planten en enkele honderden pillen, in zijn huis lag een pistool.

Functie neergelegd

Bestuurslid en penningmeester Post van MKB Twente heeft enkele weken geleden het voorzitterschap op zich  genomen. Het MKB doet geen uitspraken over de zaak. "Het is een privé-kwestie", aldus een woordvoerster, "bovendien loopt het onderzoek nog." Ze benadrukt dat de inmiddels oud-voorzitter altijd een goede voorzitter en belangenbehartiger voor het MKB was.
Op de eigen website zegt het MKB Twente dat de voorzitter zijn taken niet meer kon combineren en daarom zijn werk voor het MKB heeft neergelegd. MKB Twente behartigt de belangen van meer dan 500 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf in Twente en wil op geen enkele manier in verband gebracht worden met strafbare feiten.

Vertrek bij bank

De oud-voorzitter werkte tot vorig jaar najaar als manager bij de Rabobank Enschede-Haaksbergen. Of zijn vertrek bij de Rabobank samenhangt met deze of eventueel andere malversaties is nog onduidelijk. De Rabobank kan daar nog niet op reageren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.