nieuws

Geen moslims bij dienst doopgezinde gemeente Steenwijk

Moskeegangers van de Tuba Moskee zijn niet ingegaan op de uitnodiging van de doopsgezinde gemeente in Steenwijk om deze zondag samen te bidden. De doopsgezinde gemeente had de moslims uitgenodigd na de uitspraken van Geert Wilders afgelopen woensdag. De gemeente wilde graag in een gezamenlijk gebed stilstaan bij verdraagzaamheid, naastenliefde en het afstand nemen van haatzaaierij.
Voorzitter Annelies Klinefelter van de doopsgezinde gemeente had een brief gestuurd, waarin zij uitlegde dat de gemeente zich kan voorstellen dat de uitspraken grote beroering te weeg hebben gebracht in de geloofsgemeenschap van de Tuba Moskee en mogelijk gevoelens van onveiligheid en afwijzing in de maatschappij hebben versterkt. Met de brief en uitnodiging wilde de kerk laten zien dat de kerkgemeenschap achter de moskeegangers staat.
De voorzitter van het moskeebestuur laat weten dat hij de brief heeft ontvangen, maar dat het volgens hem te kort dag was om op de uitnodiging in te gaan. De brief moet volgens hem nog binnen het bestuur besproken worden. Volgens hem zijn de contacten met de doopsgezinde gemeente goed en hij sluit zeker niet uit dat er in de toekomst alsnog een gezamenlijke bijeenkomst zal komen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.