nieuws

Wiebe Draijer uit Enschede nieuwe topman Rabobank

Wiebe Draijer nieuwe topman bij Rabobank
Wiebe Draijer nieuwe topman bij Rabobank
Rabobank heeft Wiebe Draijer uit Enschede voorgedragen als nieuwe bestuursvoorzitter. De huidige voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) moet onder meer het door de Liborfraude geschade imago van de bank weer opvijzelen. Ook is de bank bezig met een grootscheepse reorganisatie die duizenden banen kost en waarbij een groot aantal vestingen wordt gesloten.
Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts heeft Draijer maatschappelijk verantwoord ondernemen in zijn genen en komt hij voor de bank op het goede moment als voorzitter. Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat de beoogde Rabo-topman beschikt over eigenschappen die noodzakelijk zijn om leiding te geven aan een veranderingsproces.
Draijer werd geboren in Enschede en groeide daar ook op. Zijn vader en naamgenoot professor Wiebe Draijer, was emeritus hoogleraar en rector magnificus aan de Universiteit Twente.
Wiebe Draijer is sinds september 2012 voorzitter van de SER. Daarvoor werkte hij bij adviesbureau McKinsey. Ook was hij lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen dat ondernemerschap in Nederland stimuleerde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.