nieuws

Onderzoek naar bloedspatten weduwe Zwolle

Alleen een bloedspat-analist gaat nog aanvullend onderzoek doen voor de rechtszaak rondom de dood van een Zwolse weduwe vorig jaar zomer. Dat heeft de rechtbank Zwolle vanochtend besloten.
De 76-jarige weduwe Tillema werd vorig jaar juli dood aangetroffen onder aan de trap van haar huis aan de Zwolse Koestraat.

Geld overgemaakt naar computerhulp

De schouwarts constateerde dat ze van de trap was gevallen. Later ontstonden er vraagtekens bij die doodsoorzaak. Zo was er op de dag van haar dood 18.500 euro overgemaakt naar de rekening van haar computerhulp, Gerrit K. uit Apeldoorn.
Die had eerder ook al 60.000 euro van haar geleend en nooit terugbetaald. Verder bleek dat de computerhulp op de dag van de dood van de weduwe een auto heeft gehuurd. Die auto is gezien bij het huis aan de Koestraat.

Huis zorgvuldig schoongemaakt

Het onderzoek naar de doodsoorzaak is lastig, omdat het huis van de weduwe na haar dood zorgvuldig is schoongemaakt. Ook de kleding van de vrouw is weggegooid door medewerkers van het uitvaartcentrum. De weduwe zelf is gecremeerd.
De bloedspat-analist gaat nu bekijken of aan de vorm van de bloedspetters afgeleid kan worden of de vrouw op haar hoofd is geslagen, of dat ze is gevallen. Mogelijk kan hij ook zien of de vrouw is verplaatst en hoe bepaalde wonden zijn ontstaan. Hij mag hulp inroepen van een forensisch arts, bij de vraag of het medicijngebruik van de vrouw van invloed kan zijn geweest op het bloedsporen-patroon.

Volgende zitting op 15 mei

Zowel de bloedspat-analist, de schouwarts als een forensisch arts worden opgeroepen om op de volgende zitting van de zaak te verschijnen. Die staat gepland op 15 mei. Tot die tijd heeft de analist tijd om zijn bloedspat-onderzoek te doen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.