nieuws

Inzamelingsactie in Staphorst voor SGP-fractievoorzitter Slager na brand

In Staphorst is een spontane geldinzamelingsactie ontstaan voor SGP-fractievoorzitter Klaas Slager, die afgelopen vrijdag ernstig gewond raakte bij een brand in zijn woonboerderij aan het Geerligsland. Naast de door brand verwoeste woonboerderij staat een collectebus waar mensen geld kunnen doneren.Â
Vrijdagochtend brandde de woonboerderij waar de 63-jarige Slager en zijn 16-jarige zoon woonden tot de grond toe af. Slager raakte zwaargewond, zijn zoon moest ook naar het ziekenhuis, maar werd dezelfde dag nog ontslagen. Hij woont nu bij familie. Het vee dat in de stal stond, is door buren gered en elders ondergebracht.

Enorm medeleven in Staphorst

De familie Slager is geroerd door het enorme medeleven. Er zijn initiatieven in de gemeenschap om geld in te zamelen, maar de familie wordt ook veelvuldig gebeld door vrienden, bekenden, onbekenden en ondernemers die allemaal op wat voor manier dan ook hun steentje bij willen dragen. "Het is een warme deken en dat doet ons enorm goed", zegt zoon Roelof. "Het is goed om te zien dat mijn vader geliefd is bij zo'n beetje iedereen."
Slager is 16 jaar actief geweest voor de SGP, waarvan de laatste jaren als fractievoorzitter. Vorige week beleefde hij zijn laatste politieke week. Hij wilde het juist wat rustiger aan doen om er vooral ook voor zijn zoon te kunnen zijn. Drie jaar geleden overleed zijn vrouw.

Zware brandwonden

Scheidend SGP-fractievoorzitter Slager wordt nog altijd slapende gehouden in het brandwondencentrum in Beverwijk. Slager heeft zware brandwonden aan hoofd en handen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De artsen zijn naar omstandigheden tevreden. Wel zijn er wat zorgen over zijn longen, in verband met ingeademde roetdeeltjes. Dat heeft zijn familie laten weten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.