nieuws

Holten is faillissement Oad nog steeds niet te boven

Een groot gedeelte van de medewerkers van de failliete reisorganisatie Oad is weer aan het werk maar het faillissement blijft een open wond.
Dat blijkt bij een rondgang in het dorp. Bij het faillissement van Oad hebben 1700 mensen hun werk verloren. Daarvan zijn zo'n 550 mensen nog steeds werkloos. Het bedrijf ging in september vorig jaar failliet. Oud-werknemers vinden het nog steeds moeilijk om terug te blikken op de dag dat 'hun' bedrijf failliet ging.

Faillissement blijft emotioneel

Het faillissement van Oad raakt de oud-werknemers nog steeds. Marina Waakop-Reijers zat na het faillissement vijf maanden thuis en werkt sinds een paar weken bij Reggefiber in Rijssen. "Het was echt een zwart gat waar ik in zat, ik kijk er liever niet teveel op terug." Ze is blij dat ze nu weer kan bouwen aan een nieuwe carrière.
Ook oud-personeelfunctionaris Wendela van der Meiden heeft intussen weer werk maar raakt nog steeds door emoties overmand als ze terug blikt. "Dit zijn toch nog steeds een beetje mijn mensen." "Het 'gele hart' is er dan toch nog steeds wel." Van der Meiden begeleidt haar oud-collega's nu voor de gemeente Rijssen-Holten naar nieuw werk.

Lees alles over het faillissement van Oad in ons dosssier.

Bekijk de reportage in HD op YouTube.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.