nieuws

"Luchthavenbesluit intrekken zolang gevolgen bomen niet duidelijk zijn"

"Luchthavenbesluit intrekken zolang gevolgen bomen niet duidelijk zijn"
"Luchthavenbesluit intrekken zolang gevolgen bomen niet duidelijk zijn"
Natuurmonumenten wil dat de plannen voor heropening van Luchthaven Twente worden ingetrokken, zolang niet duidelijk is hoeveel bomen gekapt moeten worden. Dat heeft de natuurorganisatie gezegd tegen staatssecretaris Mansveld.
Het luchthaven besluit ligt nu ter inzage. Als het wordt vastgesteld, is de komst van de luchthaven een feit. Maar volgens Natuurmonumenten moet eerst 'glashelder' zijn wat de gevolgen zijn voor honderden hectare bos in de regio. Tot die tijd is het besluit zoals het nu voorligt onacceptabel, aldus Natuurmonumenten.
Vorige week concludeerde de Stichting Lonnekerberg dat het luchthavenbesluit betekent dat vele duizenden bomen tegen de vlakte gaan. Dat is nodig omdat wettelijk is vastgesteld dat er een vrij gebied moet zijn zodat vliegtuigen veilig kunnen landen en opstijgen.

'Misschien valt het mee, is niet acceptabel'

Burgemeester Den Oudsten sprak vorige week namens ADT met Landschap Overijssel en zei dat er naar gestreefd wordt om niet meer dan een paar honderd bomen te kappen. Maar Natuurmonumenten vindt een besluit met de strekking 'we gaan iets ingrijpends doen, maar misschien valt het wel mee', niet acceptabel.
Bovendien gaat niet ADT maar het Ministerie van Infrastructuur over de kwestie. Daarom wordt nu staatssecretaris Mansveld gevraagd de procedure op te schorten tot helder is wat er gaat gebeuren met de vele bomen in het gebied. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.