nieuws

Actievoerder uit Enschede opgepakt in Den Haag

In Den Haag worden de actievoerders weggeleid
In Den Haag worden de actievoerders weggeleid
Bij de protesten in Den Haag tegen de nucleaire top zijn ook actievoerders uit Enschede opgepakt.
Bij verschillende demonstraties in Den Haag rondom de nucleaire top zijn mensen gearresteerd. Eén van de arrestanten is Jan Peters, actievoerder van Enschede voor Vrede. Zijn vrouw kreeg een smsje: "Hij stuurde me 'We moeten één voor één de bus uit en gaan nu de procedure in'. Nu krijg ik geen contact meer met hem, ik denk dus dat zijn telefoon is geconfisqueerd." Jan Peters hoort bij een grote groep met actievoerders uit Enschede. Hoeveel er precies zijn aangehouden, is niet bekend.
Jan Peters is al jaren actief als actievoerder en is inmiddels gepensioneerd. Veel van de actievoerders in Den Haag zijn al wat ouder, de arrestaties gingen er ook rustig aan toe, aldus Peters' zijn vrouw. Peters is één van de actievoerders die bij het Centraal Station werd gearresteerd, omdat ze richting de nucleaire top wilden lopen. Ook werden er vier personen in de Hofvijver gearresteerd.
Morgen houdt Peters opnieuw een protest, dit keer in Almelo bij Urenco. Omdat de politie inmiddels, volgens Nu.nl, heeft bekend gemaakt dat de arrestanten binnen enkele uren weer vrijgelaten worden, is de verwachting dat het protest gewoon door kan gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.