nieuws

Olst-Wijhe en PEC Zwolle werken samen aan versterking regio Zwolle

PEC Zwolle IJsseldeltastadion
PEC Zwolle IJsseldeltastadion
Gemeente Olst-Wijhe en betaald voetbalclub PEC Zwolle hebben een overeenkomst ondertekend met als doel om samen de Regio Zwolle te versterken.
Zij doen dit door activiteiten te organiseren op economisch en maatschappelijk gebied, in samenwerking met andere overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers. De gemeente en de voetbalclub zetten zich onder meer in om het thema energie en duurzaamheid op de regionale kaart te zetten.

Regionale ambities zichtbaar maken

De gemeente Olst-Wijhe is onderdeel van de Regio Zwolle, een samenwerkingsverband van 18 gemeenten in de omgeving van Zwolle. De regio is economisch sterk in ontwikkeling. Elsevier en Bureau Louter hebben de Regio Zwolle in 2013 uitgeroepen tot sterkste economische regio van Nederland. De samenwerkende regionale gemeenten willen de komende jaren verder bouwen aan de regio door intensief met elkaar te werken.
Om deze uitdagingen aan te gaan hebben gemeente Olst-Wijhe en PEC Zwolle de handen ineengeslagen. De voetbalclub heeft zich de afgelopen jaren ingezet om overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers met elkaar te verbinden en om regionale ambities zichtbaar te maken. Gemeente Olst-Wijhe heeft nadrukkelijke ambities met energie en duurzaamheid en beseft dat het in samenwerking met andere organisaties uit de regio sterker staat bij het realiseren van deze ambities.
 

Miniconferentie in IJsseldeltastadion

Cor van den Berg, wethouder Olst-Wijhe: "In Olst-Wijhe en Regio Zwolle ontstaan steeds meer initiatieven op het gebied van toekomstbestendige energievoorzieningen. Op 4 april gaan wij met een aantal organisaties nadenken over deze vraag tijdens een miniconferentie. De bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen in het IJsseldelta stadion.
Deze wedstrijd is een goede aanleiding is om inzicht te krijgen in de kracht van het energieprogramma van Groningen en Noord-Nederland. Het Noorden profileert zich intensief met Energy Valley, met als missie om bedrijven, kennisinstellingen en overheden te stimuleren en te verbinden om samen projecten te ontwikkelen en werk te maken van schone, betrouwbare en innovatieve energie.”

Verbindende kracht van voetbal

Edward van Wonderen, algemeen directeur PEC Zwolle: "We kijken uit naar de samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe. Samen willen we gebruik maken van de verbindende kracht van voetbal. Onze wedstrijden zijn een goede aanleiding om met andere steden en regio’s in contact te komen en kennis uit te wisselen. De miniconferentie van 4 april is hiervan een voorbeeld."
Voorafgaand aan de wedstrijd worden lessen getrokken uit het energieprogramma van Energy Valley. Aan de hand hiervan gaan regionale organisaties brainstormen hoe de Regio Zwolle de huidige energie-initiatieven kan bundelen en uitbouwen. Op deze manier versterken wij de Regio Zwolle."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.