nieuws

Lijsttrekker Jan Talen geschorst door Gemeentebelangen Staphorst

Lijsttrekker Jan Talen van Gemeentebelangen
Lijsttrekker Jan Talen van Gemeentebelangen
Het bestuur van Gemeentebelangen in Staphorst heeft lijsttrekker en huidig wethouder Jan Talen per direct geschorst. Talen is volgens huidig fractievoorzitter Hekman onbereikbaar voor overleg na de verkiezingsnederlaag van vorige week.
Het bestuur van Gemeentebelangen wilde graag met Talen om tafel over de consequenties van de nederlaag voor Gemeentebelangen. De partij zit nu in de coalitie, maar ging van drie naar twee zetels en moet waarschijnlijk genoegen nemen met een plek in de oppositie.

"Talen niet verantwoordelijk voor verlies"

Het ligt volgens Hekman voor de hand om de rol van Talen als lijsttrekker te bespreken, maar Talen zou het contact met de partij hebben verbroken. Het partijbestuur heeft daarna besloten om Talen te schorsen. Dat houdt in dat Talen niet meer voor Gemeentebelangen in de raad van Staphorst komt.
Hekman betreurt de gang van zaken en benadrukt dat Talen niet verantwoordelijk wordt gehouden voor het verlies van de partij. Er wordt hem wat dat betreft niets verweten, aldus de fractievoorzitter.

Niet bereikbaar voor commentaar

Doordat Talen het contact met de partij heeft verbroken, is een onwerkbare situatie ontstaan. Dat is de reden voor de schorsing, zegt Hekman.
Talen was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Onduidelijk is of hij, ondanks de schorsing, nog aanspraak zal maken op zijn zetel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.