nieuws

Afscheid raadsleden Staphorst soberder door situatie Klaas Slager (SGP)

De raadsvergadering vanavond in Staphorst, waarin afscheid wordt genomen van raadsleden, wordt een sobere aangelegenheid. Uit respect voor SGP-raadslid Klaas Slager die gewond in het brandwondencentrum in Beverwijk ligt.
Acht raadsleden zouden vanavond afscheid nemen van de raad in Staphorst, onder wie raadslid Slager. Maar vorige week brandde zijn woning af en raakte hij flink gewond. Slager wordt slapende gehouden om het genezingsproces te bevorderen. Gezien die situatie vindt men het in Staphorst ongepast om vanavond feestelijk afscheid te nemen van de raadsleden die er zelf voor hebben gekozen om na de verkiezingen niet meer terug te keren in de gemeenteraad. Zo'n raadsvergadering gaat vaak gepaard met de nodige humor, maar vanavond niet. "Geen feestelijkheden en korte toespraken", zegt burgemeester Alssema.
De vergadering afgelasten behoorde niet tot de mogelijkheden. "Het onderzoek naar de geloofsbrieven moet wel plaatsvinden en ook de rechtmatigheid van de gemeenteraadsverkiezingen dient te worden vastgesteld. Dat zijn zaken die je niet kunt uitstellen", aldus de Staphorster burgemeester.
Burgemeester Alssema gaat ervan uit dat er op een later moment afscheid wordt genomen van raadslid Slager. "Raadsleden hebben al aangegeven dat te willen doen. Er komt dan ook een fotomoment." Alssema is trots op de wijze waarop in Staphorst wordt meegeleefd met Slager en zijn familie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.