nieuws

Burgemeester van Enschede vindt dienstauto niet schoon genoeg

Nieuwe dienstauto voor burgemeester Enschede
Nieuwe dienstauto voor burgemeester Enschede
Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede ruilt zijn dienstauto in voor een schonere. Zijn huidige hybride-auto, een Lexus, rijdt niet milieuvriendelijk genoeg.
De burgemeester heeft enkele jaren geleden met opzet voor een hybride-auto gekozen na een motie in de gemeenteraad dat het wagenpark duurzaam moet zijn. Maar drie jaar na de aanschaf blijkt de hybride te veel brandstof te gebruiken. De auto kan maar weinig kilometers op de accu's rijden, waardoor de auto niet voldoet aan de beloofde emissiewaarden.

Nieuwe auto is een BMW 530D
Daarnaast wordt de auto te duur in onderhoud en staan er erg veel kilometers op de teller. De auto wordt omgeruild voor een BMW 530D, die zuiniger is en daardoor milieuvriendelijker. Bovendien was de Lexus gekocht en wordt de BMW nu geleased. Dat is volgens een woordvoerder veel goedkoper. 
In augustus vorig jaar schafte de provincie Overijssel vijf BMW's aan van hetzelfde type, maar dan de luxere variant. De PvdA en SP wilden weten of dat niet goedkoper kon en of de Commissaris van de Koning en de gedeputeerden niet vaker met het openbaar vervoer zouden kunnen reizen. Dat spreken ze tegen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.