nieuws

Eeneiige tweeling promoveert op zelfde dag aan Universteit Twente

Riëlle en Jolet Ruiter
Riëlle en Jolet Ruiter
Aan de Universiteit Twente promoveert morgen een eeneiige tweeling. Het gaat om Riëlle en Jolet de Ruiter.
De 28-jarge zussen doorliepen samen de kleuterschool, basisschool en middelbare school. Daarna gingen ze samen studeren in onder meer Wageningen om vervolgens allebei promotieonderzoek te doen in dezelfde vakgroep aan de Universiteit Twente in Enschede.
De tweeling werkt in de vakgroep Physics of Complex Fluids. Jolet deed onderzoek naar vallende druppels. Riëlle's onderzoek maakt deel uit van een groot project binnen de vakgroep op het gebied van oliewinning.
Hoewel het bijzonder zijn de zussen er heel nuchter onder. "We hebben gewoon dezelfde interesses. Maar ik heb wel het idee dat ik bij wijze van spreken nu anderhalve doctorstitel binnen heb omdat ik het werk van mijn zus ook heel goed ken", aldus Jolet.

Riëlle: "We werken allebei aan een ander project en we zitten niet in hetzelfde kantoor. Maar ik loop wel snel naar Jolets kantoor als ik een vraag heb. Bij ons kost overleggen niet zo veel tijd: we hebben vaak aan een half woord genoeg. We hebben wel onze eigen manier van communiceren. Soms denken anderen dat we ruzie hebben, maar dat is dan helemaal niet het geval." Na hun promotie willen de zussen een postdoctoraal doen. "Het liefst in het buitenland, de VS bijvoorbeeld."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.