nieuws

Plan voor museum voor wrak kogge Kampen

Plan voor museum voor wrak Kamper kogge
Plan voor museum voor wrak Kamper kogge
Stichting de Koggewerf heeft samen met twee Kamper bedrijven een plan geschreven voor een museum waarin de in 2011 in de IJssel gevonden kogge tentoongesteld kan worden. De kosten voor een expositieruimte, parkeerterrein en plein zijn in totaal ruim 10,5 miljoen euro.
De drie initiatiefnemers verwachten dat de expositie jaarlijks zeker 25.000 bezoekers zal trekken. In het plan wordt gebruik gemaakt van het idee van de gemeente Kampen om het verpauperde parkeerterrein aan de Buitenhaven aan te pakken. Omdat daar toch al geld voor vrijgemaakt moet worden, hopen de partijen op een investering van zowel publieke als private partijen.
Het college van Kampen maakte eerder deze maand bekend dat een ambitieus plan om de kogge in een onderwatermuseum tentoon te stellen, van tafel is. Het middeleeuwse wrak is in 2011 in de IJssel gevonden en wordt in 2015 geborgen. Koggen waren de handelsschepen van de Hanzetijd. Het aangetroffen schip is 20 meter lang en 8 meter breed en is door archeologen als een internationaal belangrijke vondst omschreven.
Op www.koggekwartier.nl is het hele plan voor een museum in te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.