nieuws

Michel Mulder schaatser van het jaar, Ter Mors beste shorttrackster

Michel Mulder
Michel Mulder
Michel Mulder uit Zwolle is dinsdagavond in het Amsterdamse Rijksmuseum verkozen tot schaatser van het jaar. Jorien ter Mors uit Enschede kreeg de prijs voor beste shorttrackster van het jaar.
Mulder heeft een fantastisch seizoen achter de rug. In januari prolongeerde hij zijn wereldtitel sprint en op de Olympische Spelen in Sotsji won hij goud op de 500 meter en brons op de 1000 meter. Mulder kreeg de prijs uitgereikt door coach Gerard van Velde. Bij de vrouwen ging de winst naar Ireen Wüst.

Ter Mors beste shorttrackster

Jorien ter Mors maakte dit seizoen indruk door succes te behalen als shorttrackster, maar ook op de langebaan. In Dresden werd ze twee keer Europees kampioen. Individueel en met de aflossingsploeg pakte ze de titel. Tijdens de Spelen pakte ze geen medaille bij het shorttrack, maar was ze de beste Nederlandse. Op de langebaan pakte ze goud op de 1500 meter en de ploegenachtervolging, maar die resultaten tellen niet mee voor deze prijs. Sjinkie Knegt sleepte de prijs bij de mannen in de wacht.

Hendriks marathontalent

Ook voor de marathonschaatsers vielen in de prijzen. Sharon Hendriks uit Lemele werd daarbij verkozen tot talent van het jaar. Jouke Hoogeveen werd marathonschaatser van het jaar, Mariska Huisman won bij de vrouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.