nieuws

Wethouder Hatenboer ondanks voorkeurstemmen niet in raad Enschede

Hatenboer krijgt geen plek in gemeenteraad
Hatenboer krijgt geen plek in gemeenteraad
Wethouder Hatenboer van Enschede keert niet terug in de gemeenteraad. Hatenboer heeft meer dan genoeg voorkeurstemmen, maar ziet af van zijn zetel.
Hatenboer heeft eerder al aangegeven maar maximaal een jaar in de gemeenteraad te willen, als hij herkozen zou worden. Hij wilde zijn kennis overdragen op de fractie en dan vertrekken. Hij zegt nu zoveel vertrouwen in de nieuwe maar kleinere fractie te hebben, dat hij afziet van de raadszetel.
De VVD wil een raadslid dat zich vier jaar lang voor het gemeentebestuur inzet. Dat was de reden dat Hatenboer op een 30ste plek op de kieslijst is gezet.
Huidig fractievoorzitter Broekman blijft die functie ook in de volgende raad vervullen. De nieuwe gemeenteraad wordt donderdag geïnstalleerd.

Eerste gesprek met informateur Verstand

Hatenboer blijft wel beschikbaar voor de functie van wethouder. Ook voor zijn partij is hij de eerste wethouderskandidaat.
Of hij zijn werk als wethouder kan voortzetten, is afhankelijk van de formatie en de coalitiebesprekingen. Donderdagmorgen heeft de partij het eerste gesprek met informateur Verstand.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.