nieuws

Kunst kijken met Arnoud Odding en Ralph Keuning

Op 5 en 6 april is het museumweekend. Arnoud Odding van het Rijksmuseum Twenthe in Enschede en Ralph Keuning van De Fundatie in Zwolle en Heino, schuiven aan. Het Rijksmuseum heeft een heel bijzondere tentoonstelling in huis gehaald: Rubens, Van Dyck en Jordaens - de Vlaamse barok. Het merendeel van deze meesterwerken is nooit eerder in Nederland te zien geweest. De eigen collectie van Museum de Fundatie kent vele grote namen uit meer dan vier eeuwen kunstgeschiedenis, met onder andere werken van Van Gogh en William Turner.
De tentoonstelling in het Rijksmuseum Twente is een product van de samenwerking met het Vlaamse KMSKA: Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Het KMSKA is de komende jaren gesloten wegens een verbouwing.
Vanaf 30 maart 2014 presenteert Museum de Fundatie in Zwolle de expositie Meer macht. Meer macht toont werk van Steve McQueen, Ai Weiwei, Anselm Kiefer, Constant, Anri Sala, Yael Bartana, Deimantas Narkevicius, Joseph Beuys, Renzo Martens, Gert Jan Kocken, Raphaël Zarka, Andres Serrano, Alec Soth, Asger Jorn, Hans van Houwelingen en Roy Villevoye en draait om de vraag of kunstenaars in deze tijd nog idealen kunnen nastreven. Is er voor kunstenaars nog macht weggelegd? Of is de kunstwereld definitief in de klauwen van het geld beland? En als kunstenaars hun idealen inderdaad kunnen verwezenlijken, zit de wereld daar dan wel op te wachten? Meer macht is samengesteld door schrijver en kunstcriticus Hans den Hartog Jager, die eerder in De Fundatie de expositie Meer licht samenstelde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.