nieuws

Mysterie in Ommen: politie onderzoekt vreemd teken op grasveld

Vreemd teken in grasveld Ommen
Vreemd teken in grasveld Ommen
In Ommen is vanmorgen een vreemd teken aangetroffen in een grasveld naast een school. Er is een grote witte cirkel te zien met een kruis erdoorheen.
Wie het teken heeft gemaakt en wat de betekenis ervan is, is voor de politie een raadsel. Wel weet de politie zeker dat het niets te maken heeft met het ondergespoten bankje en de bekladde tegels bij het zwembad aan de Zeesserweg. Het teken naast de basisschool is met een soort zoetstof gemaakt, terwijl bij het zwembad van alles met graffiti is ondergespoten. De zoetstof is volgens wijkagent Jan Voortman niet gevaarlijk.

White Power-teken of aliens?

Over de symbolische betekenis achter het teken wordt al druk gediscussieerd op Twitter. Is het een White Power-teken? Een symbool dat vaak gebruikt wordt door extreem-rechtse groeperingen, wat letterlijk 'macht aan de blanken' betekent.
Of zijn er aliens geland in Ommen? Of beeldt het kruis slechts een onschuldige landplaats voor een helikopter uit? 

Wie is er verantwoordelijk?

Wijkagent Jan Voortman vermoedt iets anders. "Het zou kunnen dat iemand uit de buurt niet wil dat er op het grasveld gevoetbald wordt en daarom een groot kruis op het grasveld heeft getekend," zegt Voortman.
De politie wil graag weten wie er verantwoordelijk is voor het teken en vraagt daarom buurtbewoners die iets gezien hebben om informatie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.