nieuws

Ziekenhuis Hardenberg houdt afdeling Spoedeisende Hulp

Er blijft spoedeisende hulp in Hardenberg
Er blijft spoedeisende hulp in Hardenberg
Het Ropcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg houdt een afdeling Spoedeisende Hulp. Dat hebben de Saxenburgh Groep en zorgverzekeraar Achmea bekend gemaakt. Aanleiding daarvoor is de landelijke discussie over de sluiting van spoedeisende hulpposten.
Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep was erg verheugd met het nieuws: "We zijn hier erg blij mee, het is ook best bijzonder, landelijk gezien worden in heel Nederland bij ziekenhuizen spoedeisende hulpposten gesloten." Eerder heeft minister Schippers al gezegd dat ze een norm van 45 minuten hanteert. Na een melding moet een patiënt door een ambulance binnen die tijd op de afdeling Spoedeisende Hulp worden afgeleverd. Bij die norm zou meer dan de helft van de spoedeisende hulpposten in Nederland kunnen sluiten.
Niet alleen de Spoedeisende Hulp, ook de Intensive Care en CVA-zorg (zorg voor mensen met een beroerte) blijven onderdeel van het ziekenhuis in Hardenberg. Dat is de uitkomst van de besprekingen op bestuurlijk niveau tussen zorgverzekeraars en de Saxenburgh Groep, waarvan het ziekenhuis deel uitmaakt. Achmea’s regiomanager Marga Haveman: "De Saxenburgh Groep heeft haar medisch specialistische zorg goed geregeld en werkt al jarenlang in goede afstemming met de huisartsen. Voor traumatologische spoedeisende hulp zijn samenwerkingsafspraken met Isala in Zwolle en de ambulancezorg."
Terwijn is blij dat er duidelijkheid is voor patiënten in de regio, omdat er veel discussie is over het voortbestaan van de afdeling Spoedeisende Hulp in andere regio's: "Het is voor de patiënten in onze regio belangrijk dat zij dichtbij huis een beroep kunnen doen op goede zorg, ook in spoedgevallen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.