nieuws

Geert Grote Universiteit Deventer hoeft panden voorlopig niet uit

De historische panden in het centrum van Deventer
De historische panden in het centrum van Deventer
De Stichting Geert Grote Universiteit (GGU) hoeft de historische panden in de binnenstad van Deventer voorlopig niet te verlaten. Dat blijkt uit een overleg tussen de universiteit en de NV Bergkwartier, de eigenaar van de panden.Â
In goed onderling overleg is vanmiddag bepaald dat de universiteit de historische panden pas per 31 augustus 2014 gaat verlaten. Dat is besloten tijdens een schorsing van het kort geding, dat vanmiddag in Zwolle plaatsvond. Beide partijen zijn het echter nog niet eens over de huurachterstand.

Huurachterstand van 25.000 of 40.000 euro?

De NV Bergkwartier zegt dat de GGU een huurachterstand heeft van bijna 40.000 euro, terwijl dat volgens de universiteit 15.000 euro lager ligt. De NV Bergkwartier eiste vandaag, voorafgaand aan het kort geding, nog dat de universiteit binnen zeven dagen zou betalen of dat ze de panden binnen een week zou moeten verlaten.
Door dit besluit kunnen de vijftien vrijwillige medewerkers en de 50.000 cultuurhistorische boeken voorlopig in de monumentale panden blijven. Waar de universiteit naar toe gaat verhuizen, is nog niet bekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.