nieuws

Ramspolbrug Kampen komende drie nachten gesloten

Ramspolbrug N50
Ramspolbrug N50
De Ramspolbrug tussen Kampen en Ens is vanaf woensdagavond drie nachten afgesloten voor het wegverkeer. Het is het begin van een periode van groot onderhoud, die nog tot half april duurt. In totaal is de brug de komende tijd dertien nachten afgesloten.
Het besturingssysteem van de Ramspolbrug moet worden aangepast aan nieuwe richtlijnen. Rijkswaterstaat moet daarom de komende periode een aantal werkzaamheden en tests uitvoeren. Die nieuwe richtlijnen werden tijdens de bouw aangekondigd, maar zijn toen niet doorgevoerd om de oplevering niet te vertragen.
De werkzaamheden zijn tussen 22.00 en 05.30 uur. Er is een omleidingsroute ingesteld. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de N307, langs Dronten en Swifterbant, en de A6.

Stremming scheepvaart hoger dan 13 meter

Tussen 19 maart en 16 april kan de Ramspolbrug niet worden geopend voor schepen hoger dan 13 meter. In verband met Sail Kampen en de start van het vaarseizoen heeft Rijkswaterstaat wel drie momenten ingepland waarop de brug geopend wordt. Dat zal gebeuren op 12, 13 en 16 april tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.