nieuws

Gemeentebestuur Tubbergen akkoord met insectenwoning Albergen

De bouw van een insectenwoning in het buitengebied van Albergen is een stukje dichterbij gekomen. Het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen heeft ingestemd met het plan.
Het gaat om een huis in de vorm van een sprinkhaan met een lengte van 43 meter, 12 meter hoog en 15 meter breed. Het krijgt zes poten en ook vleugels.

"Proces heeft veel te lang geduurd"

Volgens wethouder Harmelink van Tubbergen heeft het veel te lang geduurd voordat de bestuurlijke kogel door de kerk was. Het hele proces heeft tot nu toe zes jaar geduurd en vooral uit de omgeving kwam veel weerstand.
Bovendien was een voorwaarde van de gemeenteraad dat er een woonbestemming op kon komen, maar dat dat ten koste zou moeten gaan van een andere woning. Volgens Harmelink krijgt een woning in de buurt een recreatieve bestemming, waardoor ook deze horde genomen kon worden.

Wethouder gaat uit van toeristische trekpleister

De wethouder gaat ervan uit dat de insectenwoning een toeristische trekpleister voor de gemeente zal worden. "Hier is sprake van hoogwaardige architectuur. Het is in het buitengebied langs het kanaal. Niemand heeft er last van. Dit is gewoon een prachtige plek met een prima infrastructuur", aldus de wethouder.
Op de vraag wanneer de bijzondere woning een feit is, moet Harmelink het antwoord schuldig blijven. Hij gaat ervan uit dat met name omwonenden zich ertegen blijven verzetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.