nieuws

Verbreding A1 start over drie jaar bij Deventer

A1 in twee fases verbreed
A1 in twee fases verbreed
De A1 tussen Apeldoorn en Azelo wordt in twee fases verbreed. Dat heeft Rijkswaterstaat gisteravond laten weten aan de Regio Twente.
Rijkswaterstaat begint over drie jaar met het wegvak tussen Twello en Deventer en het deel tussen Deventer-Oost en Rijssen. Die delen worden verbreed naar respectievelijk twee keer vier en twee keer drie rijbanen. In 2024 wordt de rest van de weg aangepakt. De delen tussen Apeldoorn en Twello en Rijssen en Azelo.

Financieringsprobleem voorlopig opgelost

Jarenlang is er gesteggeld tussen het Rijk de provincies, de regio's en belangenverenigingen over de verbreding van de A1. De noodzaak werd wel erkend, omdat de oost-west-as steeds drukker werd, maar het geld was er niet. De verbreding kost 400 miljoen euro, waarvan het Rijk 300 miljoen voor zijn rekening neemt.
Uiteindelijk hebben de provincies Gelderland en Overijssel besloten de verbreding voor te financieren, zodat de weg versneld verbreed kan worden.

Bijeenkomsten omwonenden

Rijkswaterstaat houdt inspraakbijeenkomsten voor omwonenden en andere betrokkenen en heeft nauw contact met de provincie en de Regio Twente over de plannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.