nieuws

Crimineel paar blijft nog maand vastzitten in Duitsland

Crimineel paar komt nog niet naar Nederland
Crimineel paar komt nog niet naar Nederland
Het tweetal dat verdacht wordt van onder meer de overval en gijzeling van een campinggast en de gijzeling en ontvoering van een man in Enschede, blijft nog drie tot vier weken in Duitsland.
Een woordvoerder van het Landesgericht in Hamm, waar het uitleveringsverzoek van het duo wordt behandeld, denkt die tijd nog nodig te hebben om tot uitlevering over te gaan.
Dat het zo lang duurt ligt vooral aan de veelheid van zaken, waarvoor het Nederlandse Openbaar Ministerie uitlevering heeft verzocht. Wanneer het OM uitlevering voor slechts één feit gevraagd zou hebben, was uitlevering hoogstwaarschijnlijk al geregeld. Maar nu moet er voor iedere zaak afzonderlijk een verhoring plaatsvinden én een beoordeling door Duitse rechters, terwijl ook nog eens de advocaten in stelling worden gebracht. De uitleveringsprocedure verloopt volgens het protocol dat voor de hele EU geldt. Overigens zijn de verdachten inmiddels afzonderlijk van elkaar in verschillende gevangenissen ondergebracht. De vrouw zit vast in Keulen, de man in Wuppertal.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.