nieuws

Hutten en Zonen bouwt hypermoderne slachterij in Heeten

Vanmiddag is de eerste paal geslagen van de nieuwe runderslachterij en vleesverwerker Hutten en Zonen in Heeten. De slachterij moet de modernste en duurzaamste van Europa worden.
Het huidige familiebedrijf van Vincent en Marcel Hutten is nu nog gevestigd midden in Nieuw Heeten. Daar werd het in 1928 door opa Hutten opgericht. Per week worden er zo'n 700 runderen geslacht. In het nieuwe pand op het industrieterrein in het naburige Heeten wordt de slachtcapaciteit verdubbeld.

Gebruik van 'boerenverstand'

De energie en warmte worden voor een groot deel door eigen installaties opgewekt. Ook wordt er gebruik gemaakt van de lichaamswarmte van de pas geslachte dieren.
Het familiebedrijf is één van de weinige slachterijen in de provincie die de storm van fusies, saneringen en faillissementen heeft doorstaan. Volgens eigen zeggen komt dat door het 'boerenverstand' te gebruiken.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.