nieuws

Yalp Goor wint internationale designprijs met dj-tafel voor in de openlucht

Dj-tafel Fono van Yalp uit Goor
Dj-tafel Fono van Yalp uit Goor
Het Goorse bedrijf Yalp heeft met een dj-tafel de prestigieuze Red Dot design award gewonnen. De tafel met de naam Fono is bedoeld voor jongeren die in de openlucht willen dj'en. Ze kunnen de muziek van hun smartphone afspelen en mixen via de draaitafel.
De dj-tafel uit Goor werd gekozen uit meer dan 4.800 inzendingen uit 53 landen die meededen in verschillende categorieën. Een deskundige jury koos voor Fono vanwege het unieke functionele ontwerp en de robuuste vormgeving.

Buiten spelen 2.0

De dj-tafel steekt buiten spelen in een nieuw jasje, zo zeggen de makers zelf. Ontwerper Rob Tuitert: "De dj-tafel biedt de jeugd een kans om creatief met muziek bezig te zijn. Ze hoeven geen cursus gevolgd te hebben of een draaitafel te kopen, maar kunnen gewoon met hun eigen telefoon dj-en in de openbare ruimte."
De dj-tafel werkt op zonne-energie. Alle elektronica is weggewerkt in een betonvorm, waardoor het ontwerp bestand is tegen weersinvloeden en andere omstandigheden in de openbare ruimte. Vorig jaar werd Fono op de markt gebracht in Nederland. Daarnaast is de dj-tafel ook te vinden in Finland, Denemarken, Zweden en Australië.

Prijs voor grote namen

De Red Dot design award is de grootste internationale designprijs ter wereld. Jaarlijks worden de inzending beoordeeld door een internationale jury. Grote bedrijven als Apple, Nike en BMW gingen Yalp al voor als winnaars.
Uitleg van de dj-tafel op YouTube:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.