nieuws

Eigenaar Huize IJsselstein krijgt schade door aanleg Hanzelijn niet vergoed

Geen vergoeding voor eigenaar Huize Ijsselstein
Geen vergoeding voor eigenaar Huize Ijsselstein
De eigenaar van Huize IJsselstein in Hattem is tevergeefs naar de Raad van State gestapt in een poging om een vergoeding te krijgen voor de schade die is geleden door de aanleg van de Hanzelijn.
Bouw- en Exploitatiemaatschappij Techniek had in 2001 het voormalige vakantieoord Huize IJsselstein in Hattem gekocht, aan de Hattemse kant van de brug over de IJssel bij Zwolle, de Hanzeboog.
Het bedrijf kon er echter niets mee doen door de aanleg van de Hanzelijn. Een deel van het terrein werd werkterrein, door de onzekerheid welke van de vier varianten van het tracé de minister zou kiezen kon Techniek lang niet aan het werk en door de uiteindelijke aanleg van de spoorbrug in de buurt is het voormalige vakantieoord IJsselstein minder waard geworden.
Volgens de rechter en nu ook de Raad van State heeft Techniek geen recht op een vergoeding voor de geleden schade omdat het bedrijf had kunnen voorzien dat de Hanzelijn daar in de buurt zou komen te liggen, ook al waren er vier varianten. Op het moment van aankoop waren die vier varianten al bekend. Een groot deel van het vakantieoord is eind vorig jaar gesloopt. Huize IJsselstein staat er nog wel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.