nieuws

ARCADIS ingeschakeld bij het vernieuwen van de Twentekanalen

Sluis in Twentekanaal bij Delden
Sluis in Twentekanaal bij Delden
Ingenieurs- en adviesbureau ARCADIS heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen mee te werken aan de vernieuwing van de Twentekanalen. ARCADIS moet zorgen voor de planuitwerking, waaronder het ontwerp, de effectenrapporten, een kostenraming en het verkrijgen van vergunningen en ontheffingen.
De Twentekanalen vormen een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de IJssel en de regio Twente. Door ontwikkelingen in het achterland en de inzet van grotere schepen, voldoet de huidige diepte niet meer en kunnen schepen slechts beperkt afladen. Met een aanpassing van de Twentekanalen worden bedrijven in Twente beter bereikbaar voor grotere scheepvaart. Hiermee wordt de concurrentiepositie van de binnenvaart versterkt als milieuvriendelijk alternatief voor andere vormen van transport.

Tussen Eefde en Delden al verruimd

Rijkswaterstaat heeft het kanaal tussen sluis Eefde en sluis Delden al in 2010 verruimd. Wat er nu gaat gebeuren heeft betrekking op het deel tussen de IJssel en de sluis Eefde en het oostelijk deel van de Twentekanalen van sluis Delden tot de haven van Enschede en de zijtak naar Almelo.
Ook worden wachtplaatsen, opstelplaatsen en zwaaikommen geschikt gemaakt voor grotere schepen. Verder worden ecologische verbindingen versterkt en de waterkwaliteit verbeterd door het aanleggen van natuurvriendelijke oevers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.