nieuws

RTV Oost positief over omroepadvies tot samenwerken van Raad voor Cultuur

RTV Oost in Hengelo
RTV Oost in Hengelo
RTV Oost en de twaalf andere regionale omroepen in Nederland zijn positief over het advies van de Raad voor Cultuur om meer samen te werken in de regio.
De Raad voor Cultuur is voorstander van zelfstandig opererende regionale mediabedrijven en ziet kansen voor samenwerking van regionale omroepen, kranten en lokale omroepen. Die samenwerking komt volgens de raad, maar ook volgens de regionale omroepen, de kwaliteit van regionale journalistiek, de nieuwsvoorziening en de culturele programmering ten goede. Het rapport werd vanmorgen aangeboden aan staatssecretaris Dekker.

RTV Oost voorstander van samenwerking

De raad wil ruimte geven aan experimenten, waarin private dag- en nieuwsbladen kunnen samenwerken met regionale omroepen. "Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van coöperaties die content leveren aan omroepen, kranten en nieuwsbladen en ook aan nieuwe journalistieke initiatieven."
RTV Oost is een voorstander van samenwerking en werkt op dit moment, binnen de mogelijkheden van de mediawet, al samen met De Stentor en de Twentsche Courant Tubantia in het uitgaansplatform OverUIT.

Meer samenwerking met landelijke omroepen

Daarnaast adviseert de Raad voor Cultuur de regionale omroepen ook meer samen te werken met de landelijke omroepen. Ook dat krijgt de steun van de de regio.
Het advies van de Raad voor Cultuur wijkt af van het plan van verantwoordelijk staatssecretaris Dekker van OCW. Die liet twee weken geleden nog weten veel te zien in het zogeheten BBC-model. Bij dit model is er één landelijke omroep met veel regionale redacties voor het nieuws van dichtbij.
Het hele rapport van de Raad voor Cultuur is hier te downloaden (pdf).
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.