nieuws

Theologische Universiteit Kampen overweegt vertrek uit de stad

Theologische Unversiteit Kampen
Theologische Unversiteit Kampen
Theologiestudenten gaan liever naar Utrecht dan naar Kampen. De gereformeerd vrijgemaakte Theologische Universiteit in Kampen stelt op de eigen website de vraag of 'Kampen' verhuist. Â
Die vraag is ingegeven door de resultaten van een onderzoek naar de populariteit van theologie-opleidingen. Uit dat onderzoek blijkt dat christelijke studenten liever naar de Universiteit van Utrecht gaan dan naar Kampen.

Kampen scoort laag

Er is onderzocht op studentensfeer, bereikbaarheid, aanwezigheid van andere studierichtingen, betaalbaarheid en kleinschaligheid. Behalve een kwalitatief onderzoek onder studenten in de universiteitssteden is er een grootschalige enquête via christelijke studenten en -studentenverenigingen gehouden.
De uitkomst: Utrecht steekt er met kop en schouders bovenuit, Groningen en Zwolle delen een tweede positie, Apeldoorn en Kampen scoren het laagst.

Hoger onderwijs verdwijnt mogelijk uit Kampen

Sinds kort worden er serieuze gesprekken gevoerd over vergaande samenwerking tussen verschillende theologische opleidingen, waaronder ook de Theologische Universiteit in Kampen. De onderzoeksresultaten worden meegenomen in gesprekken over de toekomst van de Universiteit.
Met het mogelijk vertrek van de gereformeerd vrijgemaakte Theologische Universiteit uit Kampen verdwijnt het hoger onderwijs uit de stad. Eerder al verdwenen de sociale academie, de kunstacademie, de school voor de journalistiek en kondigde de protestantse theologische universiteit het vertrek aan. Wanneer er duidelijkheid komt over de toekomst van de Gereformeerd Vrijgemaakte Universiteit is nog onbekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.