nieuws

Hogeschool Windesheim Zwolle moet studente toch diploma geven

De opleiding Journalistiek van de hogeschool Windesheim in Zwolle moet een oud-studente alsnog haar diploma uitreiken. Dat bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel donderdag.
Windesheim heeft met het weigeren van het diploma volgens de rechter onrechtmatig gehandeld. De studente haalde in 2011 alle benodigde studiepunten, maar de hogeschool trok een 6 voor een onderzoeksverslag later alsnog in. De examencommissie had twijfels of het verslag 'hbo-waardig' was. Destijds lag de Zwolse opleiding onder vuur, omdat getwijfeld werd aan de kwaliteit van de opleiding Journalistiek.

Windesheim bang voor verlies accreditatie

In 2011 lag de opleiding onder vuur van de Onderwijsinspectie. Het onderwijs voldeed niet aan de normen. Vanwege de vrees van Windesheim dat zij haar accreditatie zou verliezen, is de hogeschool scherper gaan controleren op de tentamens.
Enkele maanden voor de diploma-uitreiking kreeg de studente alsnog een onvoldoende voor haar laatste verslag. Volgens de hogeschool was het niet de examencommissie, maar de examinator die het cijfer verlaagde. De hogeschool kon dat echter in het kort geding niet bewijzen.

Voorschot van 2500 euro als smartengeld

De oud-studente wilde ook een voorschot van 15.000 euro van de school, omdat ze ten onrechte een studieschuld heeft opgebouwd. Zover wil de rechter niet gaan; de school helpt de studente om de studieschuld omgezet te krijgen in een gift. De studente krijgt wel een voorschot van 2500 euro als smartengeld. Voor de uitkering van smartengeld loopt nog een procedure.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.