nieuws

Seizoen ijsbanen Overijssel afgelopen, zo'n 300.000 bezoekers gingen het ijs op

Meer bezoekers voor ijsbanen in Overijssel
Meer bezoekers voor ijsbanen in Overijssel
Wie nog een baantje wil schaatsen, kan na dit weekend in Overijssel nergens meer terecht: het schaatsseizoen van de ijsbanen in Overijssel is afgelopen.
Het seizoen begon in oktober slecht, door het aanhoudende warme weer, waardoor mensen minder zin hadden om naar de schaatsbaan te gaan. Toch kwam het allemaal goed, niet in de laatste plaats door het succes van de Nederlandse schaatsers in Sotsji. De IJsbaan Twente in Enschede registreerde dit seizoen ongeveer evenveel bezoekers als in het seizoen 2012 - 2013, zegt Aniek Veldman: "Het bezoekersaantal schommelt, net als voorgaande seizoenen, tussen de 180.000 en 200.000 bezoekers. Ondanks het warme winterweer, lijken mensen toch wel graag in elk geval één keer het ijs op te willen."
In Deventer bij IJsbaan de Scheg zagen ze zelfs een forse toename van het aantal bezoekers. Kwamen er in het seizoen 2012 - 2013 nog 98.000 bezoekers, dit seizoen kwamen er 112.000 bezoekers. Volgens Desirée Du Buisson kwam dat deels door het Olympisch succes, maar ook door een extra attractie in de voorjaarsvakantie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.