nieuws

Raad van State hoort 40 bezwaarmakers tegen tracé N18 bij Haaksbergen

Huidige N18 richting Enschede
Huidige N18 richting Enschede
Het ministerie van Infrastructuur houdt vast aan het tracé voor de vernieuwde N18 tussen Varsseveld en Enschede. Dat werd duidelijk op de zitting van de Raad van State, waar vandaag en gisteren liefst 40 bezwaarmakers de bestuursrechter verzochten de plannen met de N18 aan te passen.
Het aanpassen van het N18 tracé is te duur en onnodig, zeiden woordvoerders van het ministerie bij de Raad van State. Veel bezwaarmakers vinden dat de weg in de nieuwe opzet te dicht bij hun woning of bedrijf komt te liggen. Een aantal wil worden uitgekocht, omdat de leefbaarheid in de woningen verdwijnt en bedrijven niet meer levensvatbaar zouden zijn. Maar het ministerie houdt de hand op de knip.

Wel verdiepte weg bij MBS Haaksbergen

Uit onderzoek blijkt dat het lawaai en de luchtvervuiling aanvaardbaar zijn. Het ministerie belooft in te grijpen als het lawaai of de luchtvervuiling te groot wordt.
Het ministerie is wel gezwicht voor het verdiept aanleggen van de weg bij de Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Dat gebeurt onder druk van de gemeente Haaksbergen en de provincie. Maar die moeten wel zelf mee betalen aan de wegaanpassing. De Raad doet binnen enkele maanden uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.