nieuws

Meer dan honderd gedupeerden door belastingadviseur Enschede

Het aantal gedupeerden van de Enschedese belastingadviseuse Anita P. blijft groeien. Uit een inventarisatie blijkt dat zich al meer dan honderd Enschedeërs hebben gemeld die teveel uitgekeerd belastinggeld moeten terugbetalen.
Het gaat hierbij om bedragen tot tienduizend euro. De aangevers zijn gedupeerd door de Enschedese belastingadviseur Anita P. die jarenlang aangifteformulieren invulde, maar structureel teveel aftrekposten opgaf. Hierdoor kregen veel Enschedeërs jarenlang forse bedragen terug op hun aangiftes.

Gedupeerden zelf verantwoordelijk

Die bedragen moeten nu alsnog worden terugbetaald, maar veel gedupeerden stellen daardoor in de financiële problemen te komen. Volgens de belastingdienst zijn de aangevers uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de aangiftes, hoewel deze vaak zijn ingevuld door belastingadviseurs. De gedupeerden hopen nu een coulanceregeling met de fiscus te kunnen treffen.

Slachtoffers bundelen krachten

De gedupeerden hebben de krachten gebundeld en onder meer een Facebookaccount aangemaakt. Slachtoffers kunnen zich ook melden op een mailadres: cindyveenman@hotmail.com. De Enschedese belastingconsulente Anita P is nog steeds ziek, zo meldt haar man. Die verwijst voor commentaar door naar een advocatenkantoor in Almelo.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.