nieuws

Betalen voor Abraham en Sarah in Enschede! 1 april grap?

Betalen voor Abraham en Sarah in Enschede?
Betalen voor Abraham en Sarah in Enschede?
De gemeente Enschede laat vrijdag in een persbericht weten dat er vanaf het tweede kwartaal in 2014 betaald moet worden voor Abraham's en Sarah's, die vanaf de openbare weg te zien zijn. Het tweede kwartaal begint op 1 april.
In een reeks soms bijna onleesbare zinnen wordt uiteengezet waarom je voor de poppen zou moeten gaan betalen: "Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen en bezwaren vanuit de middenstand wordt het aanbrengen van Abraham’s en Sarah’s niet langer als een uitzondering beschouwd. Waar vroeger het bereiken van de 50-jarige leeftijd nog als bijzonder werd beschouwd, is dat heden ten dage niet meer het geval en wildgroei het gevolg."

Aanstaande dinsdag (1 april) melden

Een raadsvergadering zou moeten bepalen of 100-jarigen nog wèl op maatschappelijke bijval kunnen rekenen. Voor Abraham of Sarah zou je met ingang van het tweede kwartaal een vergunning moeten aanvragen van zo'n 110 euro.
Een ontheffing is mogelijk als de aanvrager zich aanstaande dinsdag met de beoogd verjarende meldt op het Stadskantoor in Enschede.

Geen Grap Gemeente Enschede

De vergunning voor de Abraham of Sarah is inderdaad een 1 april grap, maar niet van de gemeente. Het gefingeerde persbericht komt van een groep die zich "De Verenigde Middenstand Enschede" noemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.