Olympisch springpaard London moet minimaal 4 miljoen opleveren

Wie dacht voor een prikkie springpaard London te kunnen kopen, komt bedrogen uit. Geïnteresseerden kunnen bij het online veilinghuis BVA-Auctions op London bieden vanaf vier miljoen euro.

Springruiter Gerco Schröder uit Tubbergen won met London zilver tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Dat het paard verkocht zou worden was al bekend, maar nu heeft het veilinghuis BVA-Auctions de veilinglijst vrijgegeven. Niet alleen London, maar ook alle andere paarden, de opstallen en de complete inventaris van Stal Eurocommerce worden geveild. Tussen 4 en 7 april komen 34 paarden, twee vrachtwagens, diverse auto’s, inventaris en de boerderij met paardenbak in Lochem onder de hamer. London zou maximaal tien miljoen euro op kunnen brengen.

Prijspakker: paard + 170 spermarietjes

De bieder die volgende week het hoogste bod uitbrengt op London krijgt naast het paard ook 170 rietjes met sperma. Behalve London, de 170 rietjes diepvriessperma, staan ook de hengsten New Orleans (openingsbod €500.000) en Vingino (€300.000) in de verkoop. Het laagste openingsbod (€500) is voor Les Etoiles uit 1989.

De veiling wordt in opdracht van de Rabobank gehouden. De bank heeft de stal en alle paarden na een lange juridische strijd in handen gekregen. De paarden waren van oud-kantoorontwikkelaar Ger Visser die zijn stallen en springpaarden vlak voor het faillissement van Eurocommerce verkocht aan zijn zoon. De Rabobank heeft bij het faillissement van Eurocommerce tientallen miljoenen euro's verloren en hoopt door de veiling nog iets van dat geld terug te zien.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren