nieuws

FC Twente waarschijnlijk met Martina en Schilder

FC Twente speelt komende zondag naar alle waarschijnlijkheid met Cuco Martina en Robbert Schilder als vervangers van de geschorsten Rosales en Koppers. De Tukkers reizen af naar Amsterdam voor de topper tegen Ajax.
Trainer Michel Jansen kan verder over een fitte selectie beschikken. Ook Quincy Promes is fit genoeg om te spelen. De aanvaller kampte deze week met een lichte kuitblessure. Het duel in de Amsterdam ArenA dat komende zondag om half drie begint, is cruciaal in de strijd om de landstitel. Ajax is koploper met zeven punten meer dan FC Twente, de nummer twee van de ranglijst. "Dit zijn wedstrijden die elke voetballer wil spelen" zegt de oefenmeester uit Vriezenveen. "Ik wil niet over de wedstrijd een kijken en speculeren over wat er mogelijk is als we onverhoopt zouden winnen. De doelstelling is nog steeds rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal".

Moisander

Bij Ajax is het meespelen van Niklas Moisander niet zeker. De oud-speler van Zwolle en huidige aanvoerder van de Amsterdammers liep donderdag in het bekerduel tegen AZ, een knieblessure op. Trainer Frank de Boer schat de kans op zijn aanwezigheid zondag op vijftig procent. Ajax bereikte de bekerfinale door een 1-0 zege op AZ.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.