nieuws

Kussengevecht op Oude Markt Enschede als onderdeel van theatervoorstelling

Dream Cook Jump
Dream Cook Jump
Op de Oude Markt in Enschede wordt zaterdag 19 april een groot kussengevecht gehouden. Iedereen die mee wil doen kan zich dan om 14.00 op het plein melden met een kussen. Het kussengevecht maakt onderdeel van een groot kunstevenement in Zwolle, Deventer en Enschede: Dream Cook Jump. Het is een project van kunstenares Keren Rosenbaum dat in juni zal leiden tot evenementen in de drie steden.
Geen reguliere voorstelling, maar een zogenoemd 'community art project'. In plaats van alleen toeschouwer te zijn, is het publiek samensteller en onderdeel van de theatervoorstelling. Uitgangspunt is het theater als huis van de stad. Wat doe je om iemand zich thuis te laten voelen? Je nodigt diegene uit om te komen eten, spelen of slapen. Het is de gedachte achter Dream Cook Jump.
Hoe de twaalf uur durende voorstelling eruit komt te zien is dan ook nog niet te zeggen. Het is de bedoeling dat er steeds meer deelnemers aanhaken bij het project. Het kussengevecht is zo'n aanhaak-moment. Elke tien dagen wordt er een nieuwe uitdaging gegeven met de bedoeling meer mensen te betrekken bij het evenement.
Op 5 juni is de eerste voorstelling met het thema Dream in Enschede, gevolgd door Cook op 6 juni in Zwolle. Deventer sluit om 7 juni af met Jump. Meer informatie is te vinden op de website van Dream Cook Jump.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.