nieuws

Tante overleden Tim Ribberink start website tegen pesten

Tante van overleden Tim Ribberink start website tegen pesten
Tante van overleden Tim Ribberink start website tegen pesten
De tante van de overleden Tim Ribberink uit Tilligte is een website tegen pesten gestart. Tim pleegde in november 2012 zelfmoord omdat hij veel gepest werd.
Hij kwam landelijk in het nieuws omdat zijn ouders een afscheidstekst van hem publiceerden in zijn overlijdensadvertentie nadat hij zelfmoord had gepleegd. Zijn ouders wilden ermee bereiken dat er meer aandacht kwam voor pesten.

Twentse basisscholen geven veel aandacht aan pesten

Tim's tante, Karin de Wals, is nu de website en stichting twentetegenpesten.nl gestart tegen pesten. Op de website vertelt ze: "Tim mijn neef heeft zelfmoord gepleegd. Hij werd stelselmatig bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Pesten is moeilijk bespreekbaar, zowel voor slachtoffers als omstanders ....  Gelukkig hebben Twentse basisscholen aangegeven veel aandacht aan het onderwerp pesten te besteden. Als familie van Tim vinden wij dit heel belangrijk, want zelfmoord vanwege pesten mag nooit meer gebeuren."
De website is ook bedoeld om een 'Time-Out-Tegel' te promoten. De tegel die geplaatst wordt bij verschillende basisscholen in Twente, moet schooljeugd bewust maken van pesten, zodat het bespreek wordt. Ook kunnen ondernemers zich bij de website voor 250 euro aanmelden als donateur van het project, de stoeptegel wordt dan gratis geleverd aan een school.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.