nieuws

FC Twente verliest ruim van effectief Ajax

FC Twente heeft de titelstrijd in de eredivisie zondag niet spannend gemaakt. De ploeg van trainer Michel Jansen verloor met 3-0 bij Ajax en zag het gat met de koploper oplopen tot tien punten.
FC Twente moest het in de Amsterdam ArenA stellen zonder de backs Roberto Rosales en Dico Koppers. Cuco Martina en Robbert Schilder waren de vervangers van het geschorste tweetal. Na een aftastende openingsfase had FC Twente een licht overwicht in de eerste helft. De bezoekers kregen de betere kansen via onder meer Robbert Schilder, Youness Mokhtar en Luc Castaignos, maar wisten niet te scoren. Na een half uur spelen was het aan de andere kant wel raak. Stefano Denswil kopte een vrije trap van Lasse Schöne binnen.
In de tweede helft ging FC Twente meteen op jacht naar de openingstreffer. De bezoekers zetten Ajax meteen onder druk, maar wisten het overwicht niet uit te drukken in grote kansen. Ajax werd tien minuten lang niet gevaarlijk, maar na 58 minuten scoorde de thuisploeg wel de 2-0 uit een snelle counter. Lasse Schöne kon uiteindelijk binnentikken. Nadat Bojan al snel de 3-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld in Amsterdam. FC Twente kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar was niet scherp in de afronding. Een positief punt was nog de rentree van Wout Brama, die na bijna een jaar blessureleed weer in actie kwam. Door de nederlaag zakken de Tukkers naar de vijfde plek op de ranglijst.
Ajax - FC Twente 3-0 (1-0)
1-0 Denswil (29)
2-0 Schöne (58)
3-0 Bojan (65)
Arbiter: Vink
Geel:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen (Poulen/70); Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Bojan (Duarte/79), Kishna (Sigthórsson/62).
FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Tadic, Gutiérrez (Brama/71), Promes (Corona/81), Castaignos (Børven/70), Mokhtar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.