nieuws

PEC Zwolle pakt punt bij ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Ron Jans kwam in de Hofstad niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Bij PEC Zwolle stond Kevin Begois onder de lat, omdat doelman Diederik Boer met een liesblessure kamptte. Daarnaast ontbraken ook Joost Broerse, Bram van Polen en Ryan Thomas tegen ADO Den Haag. PEC Zwolle had een licht overwicht in de eerste elftal. Er waren echter weinig kansen te noteren. Na twintig minuten was het wel raak voor de bezoekers. Bekerheld Maikel van der Werff kopte een hoekschop van Bart van Hintum binnen.
ADO Den Haag kon lange tijd geen vuist maken. Vlak voor rust was de thuisploeg via Tom Beugelsdijk was dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet werd knap gekeerd door Begois. Het bleek een waarschuwing voor PEC Zwolle, want een paar minuten later was het wel raak. Roland Alberg scoorde met een knap schot de 1-1.
Na rust keerde Begois niet terug onder de lat. De doelman had last van een blessure en werd vervangen door Leon ter Wielen. Er viel in de tweede helft weinig te genieten, maar in de slotfase ontbrandde de wedstrijd alsnog. Fred Benson had de grootste kans van de wedstrijd, maar schoot oog in oog met Gino Coutinho naast het doel van de ADO-doelman.

ADO Den Haag - PEC Zwolle 1-1 (1-1)

0-1 Van der Werff (20)
1-1 Alberg (42)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Beugelsdijk, Van Duinen, Wormgoor (ADO Den Haag), Saymak, Nijland (PEC Zwolle)
ADO Den Haag: Coutinho, Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Gehrt (Kramer/74), Holla, Bakker, Schet (Wildschut/30), Van Duinen, Alberg.
PEC Zwolle: Begois (Ter Wielen/46), Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Nijland (Benson/84), Drost, Narsingh (Karagounis/57), Fernandez, Saymak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.